VlagNL

Filmstrip

Algemene informatie voor bezoekers

Datum

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus 2017

Openingsuren

Bezoekers van 9 uur tot 17 uur

Plaats

Vliegveld Ursel
Urselseweg - VOOR GPS BEZOEKERSINGANG VIA URSELWEG / DRONGENGOEDWEG (JAGERSHOF) Via gate 5
BE-9910 Knesselare
België

Daarom doen we het ?

 • om verzamelaars van militaria een blijvende kans te bieden om hun stukken te verhandelen gedurende een gans weekend in een mooie omgeving .
 • om geïnteresseerden aan militair materiaal, van vroeger en nu, de kans te bieden om dit materiaal te leren kennen, te bezichtigen en te gebruiken.
 • om geïnteresseerden aan burger oldtimers de kans de kans te bieden om dit materiaal te leren kennen en te bezichtigen.
 • om mensen die de militaire geschiedenis wensen te herbeleven of uit te beelden de kans te bieden om elkaar te ontmoeten in een passend kader en zich kenbaar te maken bij het grote publiek.
 • voor de nostalgie

Wat valt er te beleven, kort geschetst

 • Een internationale militaria beurs, ondertussen de grootste van Vlaanderen. Meer dan 400 beursstanden verspreid over een afstand van 2 Km bieden verschillend militair getint materiaal te koop aan.
 • Meer dan 350 internationale deelnemers met militaire oldtimers van jeep tot tank verzamelen zich vanaf vrijdag op het evenement en staan zaterdag en zondag te bezichtigen voor het grote publiek.
 • Meer dan 400 internationale deelnemers, Re-enactors, met de nodige achtergrond decors, laten de geschiedenis herbeleven vanaf het ontstaan van België, WOI, WOII, Vietnam ... tot de hedendaagse soldatenwereld.
 • Het Wings gedeelte van het evenement biedt enkele te bezichtigen militaire vliegtuigen aan de grond maar vooral in de lucht overflights van warbirds en formatievluchten van de Victors.
 • Tal van bezitters van burger oldtimers (Mustang, MG, Buick....) showen hun prachtige exemplaren via een drive in systeem, wat betekent dat de deelnemers een korting krijgen op de toegang tot het evenement mits toe te komen met hun oldtimer en hem te stationeren op de static parking.
 • Verschillende animaties zoals muziek en dans, omkleden in vintage clothing en naar het vintage kapsalon gaan, moeten het geheel compleet maken en het tot een echt familiefeest laten ontwikkelen.

Programma

Vanaf juni 2017 online

Toegangsprijs

10 €
15 € voor een weekend polsbandje.
Kinderen 12 jaar en jonger: gratis

Honden toegelaten

Aan de leiband!. Ze zijn NIET toegelaten in het bos of bosranden.

Parking bezoekers

GRATIS
Voor motoren, fietsen en mensen met een beperking is er parking kort bij de ingang.

Camping voor bezoekers

Vanaf vrijdagmiddag 1300 uur tot zondagavond 1900 uur kan u gebruik maken van een campingplaats kort bij het evenement. Uw campingcar, mobilhome, caravan of tent samen met één voertuig (moto) kan op de camping mits 25 € deelname in de onkosten te betalen bij aankomst. Toiletten, douche en stromend water(niet drinkbaar) zijn aanwezig. Per campingplaats ontvangt u een campingkaart. De ingang voor de camping is via gate 1 GPS Urselseweg 183. De ingang van het evenement is niet inbegrepen in deze prijs.

Vrijdag en zaterdagavond Casablanca Retro muziek & dans

Muziek in stijl 40 - 50 - 60 thees
GRATIS INKOM
Jive and fun met muziek van toen.
Vintage kledij ! Win de prijs voor de meest passende kledij.

Zaterdagavond BBQ

Op zaterdagavond wordt een BBQ georganiseerd.
Inschrijven kan via de secretariaten wheels en beurs of via een eenvoudige mail aan barbecue@wingsandwheels.be

Prijs van de Barbecue = 15 €. (met één drankbon inclusief)
Aanvang 18.00 uur. ter hoogte van de tent Air Force One.

Info


VZW4DEF
Postbus 33
BE-3970 Leopoldsburg
Info@wingsandwheels.be